30.10.1998, קיבוץ העוגן – כנס הייסוד של פרופיל חדש, שהתמקד בגיוס ובסירוב להתגייס בישראל. בין היתר הוצגו בכנס עדויות של סרבני מצפון ושל מקבלי פטור פרופיל 21 ושל הוריהם, נשאו הרצאות והתקיימו דיונים על סרבנות מלחמה ומצפון בישראל, מיליטריזם במערכת החינוך , לבטים של אמהות למתגייסים , ונערכו קבוצות דיון וסדנאות.
29-31.5.2001 – "מיליטריזם וחינוך – מבט ביקורתי", כנס שארגנה תנועת פרופיל חדש בשיתוף החוג לחינוך באוניברסיטה העברית וסמינר הקיבוצים והתקיים בקמפוסים של מוסדות אלה. הדוברים בכנס עסקו בדרכים הרבות והמורכבות שבהן מערכת החינוך הישראלית מנחילה לתלמידיה ערכים צבאיים ותרבות של מלחמה. בין היתר: אריאל הירשפלד דיבר על שירי מלחמה וזיכרון, עידית זרטל על לימודי השואה, חגית גור זיו על חינוך לצבאיות בגיל הרך, הנרייט דהאן-כלב על הצנחה של אנשי צבא לתפקידי ניהול של בתי ספר, גליה זלמנסון לוי על הדרך שבה מלמדים את ספר יהושע, ורלה מזלי סיפרה על האופן שבו מגייסים את ההורים לחיזוק ערכים צבאיים במערכת החינוך. אורחת הכבוד בכנס היתה בטי רירדון, מנהלת המרכז לחינוך לשלום באוניברסיטת קולומביה, שחיברה עשרות מאמרים וספרים על חינוך לשלום, זכויות אדם וסוגיות פמיניסטיות. היא הרצתה על היבטים מגדריים בחינוך לתרבות של שלום. בהתבסס על הדברים שנישאו בכנס יצא לאור הספר "מיליטריזם בחינוך", בעריכת חגית גור זיו (הוצאת בבל, 2005).
2011-2001 – סדנאות בנושאי מיליטריזם בישראל נערכו במקביל להצגת תערוכת פרופיל חדש בנושא (ראו למעלה), בין היתר בקורס להעצמת נשים בקרית שמונה, באוניברסיטת בר אילן לקראת כנס בהשתתפות החוקרת סינתיה אנלו, בכנס באוניברסיטת תל אביב, בקיבוץ לוטן, במשרדי קרן היינריך בל בתל אביב, בסמינר אקטיביזם בגבעת חביבה, בחלל של קואליציית נשים לשלום בתל אביב ובארגון אלטופולה בנצרת.
2002 – "נשים מסרבות" – במהלך האינתיפאדה השנייה קיימה פרופיל חדש פעילות מחאה נגד הפלישה מחדש של ישראל לערים הפלסטיניות בגדה. המחאה כללה כנס שנערך ב-13.4.2002 בתל אביב, כמפגש לקבלת מידע, להחלפת דעות ולתמיכה. דוברות שונות שוחחו על הסירוב שלהן ועל סירוב של נשים. במסגרת הכנס התקיימו חמש סדנאות: מה אני אומרת לאח שלי, לבן שלי, לבן זוגי; לדעת מה שלא רוצים שאדע; לא אויבות: עבודה עם שותפות פלסטיניות מישראל; סירוב של נשים: רעיונות; לא שותקות: התנגדות להשתקה. בנוסף, קיימנו בגבול תל אביב-יאפא "אוהל נשים מסרבות" במשך שבוע ביוני, בו 700 צעירות וצעירים יהודיות ופלסטיניות קיימו מעגלי שיח, הקשיבו להרצאות והשתתפו בפעילויות.
3.4.2002 – בתגובה לקריאתן של נשים פלסטיניות מרמאללה לבוא לראות בעצמנו ולנסות להיפגש, לשמוע שיש עם מי לדבר על פשרה ושלום ולהשמיע קול ברור נגד המלחמה – יצאנו בתהלוכה לא אלימה ממחסום א-ראם לכיוון קלנדיה ורמאללה, וקיימנו הפגנת נשים משני צדי המחסום בצומת א-ראם. משאיות מזון וציוד רפואי שמיועדות לוועדת ההצלה הרפואית הפלסטינית ולארגוני נשים פלסטיניות ליוו את הצעדה.
מאי 2003 – סמינר סירוב ביפו, בשיתוף WRI
15.12.2005 – ערב פומבי בתל אביב שהביע תמיכה בעידן חלילי, סרבנית מוצהרת מטעמי פמיניזם, שנכלאה בשל הסירוב שלה. נישאו דברים על צבא ועל חברה צבאית, על מגדר, על נשים וגברים בחברה מיליטריסטית, על מצפון פמיניסטי, ועל סירוב לשתף פעולה עם כוחנות ודיכוי. דוברות הכנס: סינתיה אנלו (חוקרת מיליטריזציה), רלה מזלי (פרופיל חדש), נויה רימלט (אוניברסיטת חיפה) ועידן חלילי.
אוגוסט 2007 – סמינר בינלאומי בנושא מגדר ומיליטריזם, נווה שלום, בשיתוף WRI. בסמינר נכחו כ-150 אנשים, והוא כלל דוברות יהודיות-ישראליות, פלסטיניות, ודוברות מרחבי העולם. בתום הסמינר, נערכה במקום ישיבת המועצה הבינלאומית של WRI. קישור להזמנה לסמינר.